Product Description
Secolul al XVIII-lea a fost o epocă de aur pentru ketchup. Cărțile de bucate prezentau rețete pentru ketchup-uri făcute din stridii, midii, ciuperci, nuci, lămâi, țelină și chiar fructe precum prune și piersici. De obicei, componentele erau fierte până la o consistență asemănătoare siropului sau lăsate să stea cu sare timp îndelungat. Ambele procese au condus la un produs final extrem de concentrat: o bombă sărată și aromată picantă, cu durată mare de conservare.
Heinz nu a fost prima sticlă de ketchup vândută, acest credit merge spre un fermier pe nume Jonas Yerkes, care vindea sticle de ketchup la nivel național până în 1837 în USA. Abia după 40 de ani mai târziu, compania F. & J. Heinz a început să vândă ketchup de tomate și până la sfârșitul secolului XIX secol, a ajuns tipul principal de ketchup din Statele Unite. Treptat, descriptorul tomatei în „tomato ketchup” a fost abandonat
Heinz a ales „ketchup” ca ortografie pentru etichetele produselor sale și astfel a rămas folosit peste tot în lume.
.