Crama Bauer – Cabernet Franc

89,00 lei

Cabernet Franc de la Crama Bauer este un vin îndrăzneț, cu note de scorțișoară și arome de prune completate de aciditate medie-înaltă și tanin moderat Vinul  este învechit în butoi de stejar și astfel prezintă un plus de corp și bogăție în arome: piper roșu, mentă și jalapeño prăjit. Pe final se fac simțite arome de ciocolată și condimente.

Product Description

Pentru viile din Drăgăşani există documente datate încă din secolele 16 şi 17, în timpul domniei lui Mihai Viteazul care a făcut numeroase donaţii mănăstirilor care aveau în proprietate plantaţii de vie.

Vinurile erau obţinute din struguri culeşi târziu, după o lungă şi uşoară fermentaţie la temperatură joasă şi păstrau caracterul acidulat până la începutul primăverii. Podgoria Drăgăşani nu a rămas ancorată în trecut: soiurile noi introduse, tehnologiile noi de cultură cât şi de vinificaţie au adus-o în prezent la o reputaţie remarcabilă.

Cabernet Franc, ale cărui origini par să fie situate în țara bască, în Pirineii de Vest, este unul din părinții mult mai celebrului soi Cabernet Sauvignon.

În anii ‘60 Cabernet Franc a fost la fel de cultivat în Bordeaux ca Cabernet Sauvignon.

Soiul Merlot l-a depășit ca suprafață la sfârșitul secolului XX, fiind mai la modă, dar se întrevede o revenire. Pe malul drept, în St-Émilion și Pomerol, Cabernet Franc sau Bouchet așa cum a fost cunoscut în mod tradițional, este de departe cel mai plantat Cabernet, în principal pentru că Cabernet Sauvignon se credea dificil de cultivat pe solurile răcoroase, până în ultima perioadă când temperature anuală a resimțit o creștere semnificativă.

Dacă a fost nevoie vreodată de dovada că Cabernet Franc poate produce vin cu adevărat maiestuos, această dovadă este furnizată de Ch Cheval Blanc, două treimi din a cărui podgorie este plantată cu Cabernet Franc, restul fiind Merlot. Soiul a fost un favorit al proprietarului original Jean Laussac-Fourcaud.