Crama Bauer – Cabernet Franc

89,00 lei

Un vin îndrăzneț, cu note de scorțișoară și arome de prune completate de aciditate medie-înaltă și tanin moderat Vinul  este învechit în butoi de stejar și astfel prezintă un plus de corp și bogăție în arome: piper roșu, mentă și jalapeño prăjit. Pe final se fac simțite arome de ciocolată și condimente.

Product Description

Cabernet Franc, ale cărui origini par să fie situate în țara bască, în Pirineii de Vest, este unul din părinții mult mai celebrului soi Cabernet Sauvignon.

În anii ‘60 Cabernet Franc a fost la fel de cultivat în Bordeaux ca Cabernet Sauvignon.

Soiul Merlot l-a depășit ca suprafață la sfârșitul secolului XX, fiind mai la modă, dar se întrevede o revenire. Pe malul drept, în St-Émilion și Pomerol, Cabernet Franc sau Bouchet așa cum a fost cunoscut în mod tradițional, este de departe cel mai plantat Cabernet, în principal pentru că Cabernet Sauvignon se credea dificil de cultivat pe solurile răcoroase, până în ultima perioadă când temperature anuală a resimțit o creștere semnificativă. Dacă a fost nevoie vreodată de dovada că Cabernet Franc poate produce vin cu adevărat maiestuos, această dovadă este furnizată de Ch Cheval Blanc, două treimi din a cărui podgorie este plantată cu Cabernet Franc, restul fiind Merlot. Soiul a fost un favorit al proprietarului original Jean Laussac-Fourcaud.

Cealaltă regiune viticolă franceză dominată de Cabernet Franc este Touraine în Loira, în special Chinon, Bourgueil, Saint-Nicolas de Bourgueil și Saumur-Champigny, deși verile mai calde și practicile viticole îmbunătățite au permis cultivarea cu success a Cabernet Sauvignonului, care începe să își facă simțită prezența în podgoriile din zonă.