Crama Bauer – P.V. Petit Verdot

128,00 lei

Petit Verdot este un soi foarte vechi şi foarte rar ce poate fi găsit în zone cultivate cu mai cunoscutele soiuri Cabernet sau Merlot. Petit Verdot este frecvent utilizat în cantităţi mici pentru a condimenta cupajele de vinuri roşii datorită culorii sale abundente, taninului și a aromelor florale de violete.

Vinul este, de asemenea, rar produs ca soi unic, dar există mai mulți producători care produc vinuri fenomenale Petit Verdot în regiuni din Australia, Chile, Spania, California și statul Washington.

Petit Verdot este acompaniat perfect de beef tartar, rată coaptă, vânat cu pene cum este fazanul, prepeliţă sau paste condimentate.

De culoare rubinie, vinul prezintă note ferme de condimente, completate cu accente de tannin.

Categorie: Etichetă:

Product Description

Podgoria Drăgăşani are rădăcini adânci în trecut, încă din perioada geto-dacică, de acum 2000 ani. Legenda spune ca soiul „Braghină” a primit numele după fiica lui Burebista iar soiul “Gordan” a fost denumit după un brav lupăator dac care a murit în timpul luptelor încrâncenate din perioada respectivă .

Solurile dominante sunt luvisolurile, care împreună cu condițiile termohidrice permit și recomandă cultura soiurilor pentru vinurile albe, în mod special: Sauvignon, Crâmpoşie  Selecţionată, Tămâioasă Românească iar pentru vinurile roşii: Negru de Drăgăşani şi Novac.

Soiuri internaționale precum Cabernet Sauvignon, Merlot și mai nou Petit Verdot s-au adaptat de minune pe dealurile însorite ale Drăgășaniului.