Crama Bauer – R.R. Riesling demidulce

73,00 lei

 

Bauer R.R. demidulce este un Riesling cu rest de zahar din recolta anului 2019. O recoltă ideală, cu struguri sănătoși și complet copți. După presarea directă, mustul a rămas aproximativ 72 ore pentru clarificare înainte de a fi tras și fermentat în cisterne de inox fără drojdii selecționate. O fermentație foarte lungă, dar ușor de gestionat – mai mult de 10 săptămâni – a ajutat obținerea unui Riesling demi-dulce foarte complex și profund, cu o aciditate susținută și un potențial foarte mare de învechire.

Product Description

Pornind din Germania în urmă cu sute de ani, Rieslingul este astăzi cultivat în foarte multe regiuni de pe glob și este unul dintre soiurile cu cea mai rapidă creștere din lume.

Strugurii de Riesling apar menționați în documente încă din anii 1400, iar pe măsură ce producătorii și-au mutat vițele pe pante abrupte în soluri sărace de-a lungul timpului, Riesling a crescut mult în calitate. Deși a fost unul dintre cei mai lăudați struguri de vin alb la mijlocul anilor 1800, factori comerciali și politici l-au obligat să iasă din lumina reflectoarelor până în ultima parte a secolului XX.

Rieslingul este un vin favorit al bucătariilor, somelierilor și profesioniștilor vinului de pretutindeni, pentru că aeste aromat, e un bun partener pentru asocieri culinare și este plin de personalitate.

Factorii naturali sunt reflectați în gama largă de arome a Rieslingului, variind de la citrice sau măr verde, la piersici coapte sau fructe tropicale, adesea suprapuse pe note minerale, și note  de plante verzi sau condimente.

Rieslingurile seci sunt potrivite pentru crustacee și preparate clasice de pește, carne de porc și pui, precum și  pentrui sosuri cremoase. Vinurile demiseci sunt grozave, cu bucătărie picantă asiatică, pește afumat și brânzeturi sărate. Rieslings demidulci se asortează frumos cu preparate sau mâncăruri indiene bogate, picante, cu fructe proaspete. Rieslingul dulce este minunat cu brânzeturile cu mucegai nobil, deserturi cu fructe și foie gras.