Product Description
Legenda lui Dom Perignon va fi legată pentru totdeauna de legenda bulelor din șampanie. În imediata apropiere a catedralei din Reims, din Abatia Hautvilliers, un călugăr benedictin aproape orb, numit Dom Pierre Perignon, a primit misiunea de a fi maestru al pivniței. Când a preluat această sarcină, în 1688, vinul produs de abație era decent, dar îi lipsea culoarea. Perignon se temea că vinul roșu din regiunea vecină „Bourgogne” (Burgundia), va obține favorurile regelui. Vinul roșu mai deschis la culoare produs în Champagne devenea o problemă, dar era inevitabil din cauza climatului mai rece al regiunii.
În această regiune nordică a Franței strugurii trebuiau să fie recoltați timpuriu, iar butoaiele de vin deveneau prea reci în lunile de iarnă și fermentația mustului se oprea. Din păcate, chiar dacă nu a atins fermentarea maximă, sucul rozaliu trebuia îmbuteliat. Pentru a satisface solicitarea regală pentru produs, călugării de la abație au expediat vinul așa, partial fermentat Clima mai caldă de primăvară a „trezit” fermentația după ce vinul a fost îmbuteliat. Rezultatul, desigur, au fost bulele!