Product Description
Vinul spumant a fost descoperit la începutul secolului XVII în mănăstirile din zona care astăzi este cunoscută drept Champagne (Franța), la Saint-Pierre aux Monts de Châlons și la Saint-Pierre d’Hautvillers. Efervescența vinului era consideratã ca fiind defect al vinului și se întâmpla ca explozia unei singure sticle sã ducã la explozia în lanț a mai multor alte sticle din pivnițã și implicit la pierdere unei părți din producție.
O tânără pe nume Nicole Clicquot implementează modalități de a îmbunătăți fermentarea în sticlă a vinului spumant. „Veuve (văduvă) Clicquot” a preluat „casa” de șampanie a soțului ei la vârsta de 27 de ani, când a murit pe neașteptate, devenind astfel una dintre primele femei de afaceri. În încercarea de a reduce acumularea de bule în sticlele nedeschise, stăpânul pivniței a început să rotească sticlele ușor în fiecare zi. Tah-Dah !! Această procedură, numită „ tehnica remulajului”, este încă realizată de mână, în anumite case de șampanie.
Casa de șampanie Clicquot a perfecționat și procedura numită degorjare. Aceasta implică scoaterea din sticlă a sedimentului de drojdie acumulat. Sticlele erau depozitate într-un unghi, astfel încât sedimentul să se așeze în gât. La eliberarea dopului, presiunea formată în sticlă, expulza sedimentele. Un expert în degorjare, putea întoarce rapid sticla înainte de a pierde o parte prețioasă din lichid.
Carassia 773 este un spumant creat pentru a reaminti importanța locului de origine, despre terroir-ul special în care se dezvoltã strugurii care stau la baza vinurilor Carassia.
Natura și tradiția viticultorilor din Crișana a rămas neschimbată de aproape 200 de ani.