Crama Carastelec – Carassia Rose Brut

109,00 lei

Carassia Rose Brut are o culoare roz deschis, strălucitoare, cu un perlaj fin, persistent. Acest spumant a fost maturat timp de 36 de luni. În această perioadă vinul și-a dezvoltat aroma de fructe roșii și textura mătăsoasă păstrând o efervescență delicată

Categorie: Etichetă:

Product Description

O tânără pe nume Nicole Clicquot implementează modalități de a îmbunătăți fermentarea în sticlă a vinului spumant. „Veuve (văduvă) Clicquot” a preluat „casa” de șampanie a soțului ei la vârsta de 27 de ani, când a murit pe neașteptate, devenind astfel una dintre primele femei de afaceri. În încercarea de a reduce acumularea de bule în sticlele nedeschise, stăpânul pivniței a început să rotească sticlele ușor în fiecare zi. Tah-Dah !! Această procedură, numită „ tehnica remulajului”, este încă realizată de mână, în anumite case de șampanie.

Casa de șampanie Clicquot a perfecționat și procedura numită degorjare. Aceasta implică scoaterea din sticlă a sedimentului de drojdie acumulat. Sticlele erau depozitate într-un unghi, astfel încât sedimentul să se așeze în gât. La eliberarea dopului, presiunea formată în sticlă, expulza sedimentele. Un expert în degorjare, putea întoarce rapid sticla înainte de a pierde o parte prețioasă din lichid.

Ȋn timp tehnologia vinului spumant s-a dezvoltat, astfel că azi se disting două metode importante: metoda tradiționalã de fermentare în sticlă și metoda charmat, fermentarea în tanc. Aceste tehnici au fost rãspândite pe întreg teritoriul Europei și au ajuns împreunã cu coloniștii secolelor X-XIII și in Transilvania.

Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

Carassia Rose Brut este astfel rezultatul condițiilor și a solului bogat în minerale din Carastelec. Toate acestea conduc către un terroir ce imprimã în majoritatea vinurilor produse în zona de nord-vest a României un caracter aparte. Spumantul Carassia Rose al cramei Carastelec este un astfel de vin emblematic pentru Crișana.