Crama Liliac – Nectar of Transylvania

76,00 lei

Nectar, un vin galben–auriu, obținut cu mult efort și deosebită grijă, se deschide cu arome intense de lychee, fructe confiate, papaya și miere. Pe cerul gurii aromele de miere, dominante, se împletesc cu cele exotice, o dulceață placută făcându-l irezistibil de delicios.

Categorii: , , Etichetă:

Product Description

Viţa de vie în Podgoria Lechinţa este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri. De-a lungul timpului în podgorie lucrările din vie, soiurile cultivate, tehnologia din viticultură şi vinificaţie au fost o preocupare majora a podgorenilor. A fost o concurenţă continua în realizarea celor mai frumoase plantaţii, a cultivării celor mai renumite soiuri, a realizării celor mai bune vinuri. Din aceasta continuă concurenţă a câştigat vinul şi consumatorul.

Una dintre modalitățile de creștere a stabilității vinului a fost șî încă mai este creșterea conținutului de zahăr din mustul de struguri.

Uscarea strugurilor după recoltare este o metodă de a crește nivelul zahărului din must. Acest lucru se face adesea prin legarea strugurilor pe viță de vie sau prin așezarea strugurilor pe covoare de paie pentru a se usca la soare.

În Italia, se produc peste 40 de tipuri diferite de Passitos (pe bază de struguri Muscat). În Germania și Austria, Strohwein și, respectiv, Schilfwein sunt fabricate din struguri Zweigelt și Muscat; în Jura, Vin de Paille din struguri Chardonnay și Savagnin, iar în Veneto, un vin roșu, Recioto, din Corvina, Rondinella și Molinara (în esență un Amarone dulce). Strugurii Trebbiano și Malvasia folosiți pentru Vin Santo din Toscana și strugurii Assyrtiko, pentru Vin Santo din Grecia sunt uscați agățându-i în căpriori și mansarde pentru a concentra zaharurile.