Crama Villa Vinea – Cuvee Celest

94,00 lei

Villa Vinea Cuvee Celest este un spumant din Fetească Regală, Riesling de Rin şi Pinot Noir, refermentat în sticlă după metoda tradiţională şi maturat timp de 36 de luni pe drojdii fine.  Este un spumant ce poate oricând lupta, de la egal la egal, cu rivali din Champagne, Franciacorta sau Catalonia. Prospeţimea, eleganţa şi complexitatea sunt primele trei atribute ce definesc acest vin.

Categorie: Etichetă:

Product Description

Viţa-de- vie în Podgoria Târnave este cunoscută înca din cele mai vechi timpuri. De-a lungul timpului în podgorie soiurile cultivate, lucrările din vie, tehnologia din viticultură şi vinificaţie au fost o preocupare majoră a podgorenilor.

Podgoria Tărnave se bucură în prezent de o reputaţie străveche, ea se regăsindu-se într-o hartă din “Chorographia Transylvaniae” a lui Ioan Honterus în 1532. Date despre practicile viticole ale ţinutului Târnavelor, despre îndeletnicirile cultivatorilor de viţă de vie, despre metodele de cultură apar şi în jurul lui 1896 în scrierile autorului Herczegh Mihály.

Calitatea vinurilor de Târnave se datorează condiţiilor climatice prezente care determină caracteristicile strugurilor şi calitatea vinurilor în special printr-o moderaţie a  temperaturilor, mai ales toamna când are loc maturarea strugurilor, cu rol mare în păstrarea aromelor din boabe şi atingerea unui grad ridicat de aciditate.

„Champenoise” metoda de astăzi este o sumă de practici vechi, care au început cu Dom Perignon în Abadia Hautvilliers din Reims, Franța și au continuat cu Casa de șampanie Clicquot care a perfecționat ethnic degorjării.

Șampania are la bază amestecul strugurilor, fermentarea vinului în sticle, eliberarea sedimentelor care se aculuează în gâtul sticlei și adăugare “licorii de expediție. Producătorii de vin spumant care respectă cu strictețe aceste proceduri folosesc în mod corect expresia “metoda tradițională” pe eticheta lor.