Domeniul Vladoi- Brizza Alb

49,00 lei

Brizza poartă amprenta și stilul de vinificare ale Ancăi Maria Vlădoi și a fost special creată pentru a oferii clipe de răcoare în zilele și nopțile toride de vară. Vinificat din soiuri aromate, precum Tămâioasă Românească și Muscat Ottonel cu rest de zaharuri naturale, pune în valoare adevaratul potențial al terroir-ului dobrogean și al litoralului Mării Negere.

Product Description

După anul 1800 şi mai ales după 1850, în zonă se aflau stabiliţi mocanii şi cojanii, urmaşi ai ciobanilor veniţi din Ardeal și din Vrancea. Prima denumire sub care a fost cunoscută localitatea este aceea de Murfatlar. Denumirea vine de la cuvântul tătăresc ”Murfat”,  adică urmaşii lui Murfat și indică prezența tătarilor din Crimeea dupâ 1855 de cătrre turci.

La Murfatlar există o cantitate mare de radiație solară, resurse heliotermice bogate iar precipitațiile atmosferice însumează cantitățile medii cele mai reduse din țară. Solul, format în principal din calcar cochilifer, bogat în carbonat de calciu, constituie un factor important al calității vinurilor.

Denumirea satului Siminoc provine de la floarea cu acelaşi nume care se găseşte din abundenţă pe aceste locuri, vechiul nume turcesc al satului Siminoc fiind Turmuflat.