Nachbil – Chardonnay Barrique

72,00 lei

Chardonnay Barrique prezintă multe note citrice și fructe verzi, îmbrățișate tandru de note de vanilie provenite de la maturarea in butoaie noi de stejar, cu un final plin de vervă și persistent. Se pretează la maturare îndelungată.

Categorie: Etichetă:

Product Description

Vechimea pivniţelor de vin din satele viticole ale Sătmarului: Beltiug, Răteşti. Ardud, Homorodul de Jos, Hurezu şi Dobra, datează de prin anul 1780. Numărul lor în unele localităţi a ajuns la peste 350.

În toamna anului 1862 satul a ars aproape în totalitate, populaţia refugiindu-se pe timpul iernii în pivniţele săpate în dealul estic Hagau, pe când în 1876, mai exact pe data de 19 mai, îngheţul a distrus toată recolta anului respectiv. Pivnițele săpate în Dealul Hagau din Beltiug sunt unice în România și reprezintă o dovadă de necontestat a faptului că oamenii din aceste locuri au prețuit întotdeauna vinul și că viața lor a fost împărțită între gospodărie și bolta de pivniţă din deal.

Factorul natural caracteristic este zona deluroasă a Maramureşului, care determină o anumită diminuare a resurselor de temperatură şi o suplimentare a regimului pluviometric. Iernile aici sunt mai blânde, iar terenurile viticole sunt bine însorite şi ocupă locuri adăpostite de vânturi şi curenţi reci.

Chardonnay este un soi versati care se adaptează ușor și astfel și-a găsit imediat la Beltiug o casă primitoare.

Istoria vinului Chardonnay este una lungă și interesantă, datorită strugurilor Chardonnay, care provin inițial din Burgundia, Franța. De fapt, unele dintre cele mai căutate și mai scumpe vinuri din lume provin încă din această regiune. Chardonnay se numără, de asemenea, printre cei trei struguri folosiți pentru a produce șampanie și este singurul strugure folosit în șampania Blanc de Blancs.

Soiul de struguri datează din 1330, când călugării cistercieni au ridicat ziduri de piatră în jurul podgoriei lor pentru a planta struguri Chardonnay. Cam în aceeași perioadă, și romanii stăpâneau arta cultivării viței de vie și a vinificației. Însă, în mod ciudat, aceștia își diluau vinul cu apă înainte de a-l consuma. Mulți istorici spun că acest lucru se datora faptului că romanii credeau că doar zeii meritau să bea vin pur.

De la descoperirea sa, strugurii Chardonnay au parcurs un drum lung și au ajuns în California. În consecință, întreaga Americă a îmbrățișat cu brațele deschise acest strugure, deoarece a produs un vin delicios și atrăgător pentru publicul larg.