Sunday bites – Chew Cashew 270g

35,00 lei

Untul făcut din caju copt este cremos, dulceag, sățios și cu aromă intensă. Este perfect pentru a fi întins pe pâine, pe felii de măr sau folosit în smoothie-uri sau în boluri de ovăz.

Untul de caju este extrem de bogat în proteine, fier și grăsimi nesaturate.

Formarea unei pelicule de ulei la suprafață este normală și indică faptul că nu sunt folosiți stabilizatori. Se recomandă ținerea borcanului la frigider după deschidere.

Categorii: , Etichetă:

Product Description

Caju a fost descoperit pentru prima dată de către europenii din Brazilia în jurul anului 1558. Din cauza cojilor iritante, la început s-a crezut că alunele caju sunt necomestibile. De-a lungul timpului s-a realizat că pielea fructelor era iritantă și nu semințele. Tribul autohton, Tupi-Indieni, a oferit instrucțiuni portughezilor cu privire la modul de prăjire a caju pentru a elimina coaja iritantă.

Poporul indian a descoperit proprietățile de vindecare ale alunelor caju, astfel plantațiile de caju au devenit foarte populare. În a doua jumătate a secolului al XVI-lea, caju s-a răspândit în Asia de Sud-Est și Africa. În prezent, multe țări depind de alunele de caju, ca bază de hrană și pentru comerțul lor.