Crama Liliac – Red Cuvee

58,00 lei

Red Cuvee este un vin de culoare rubinie și strălucitoare, cu un nas proaspăt și plăcut, cu arome de rodii, căpșuni și note subtile de lemn dulce și vanilie. Ușor condimentat, cupajul soiurilor Fetească Neargă și Merlot este revigorant pe palat, cu un corp bine structurat și un post gust lung de cireșe.

Categorie: Etichetă:

Product Description

Viţa de vie în Podgoria Lechinţa este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri. De-a lungul timpului în podgorie lucrările din vie, soiurile cultivate, tehnologia din viticultură şi vinificaţie au fost o preocupare majora a podgorenilor. A fost o concurenţă continua în realizarea celor mai frumoase plantaţii, a cultivării celor mai renumite soiuri, a realizării celor mai bune vinuri. Din aceasta continuă concurenţă a câştigat vinul şi consumatorul.

Vinul roșu a fost predominant încă din preistorie (perioada anterioară înregistrărilor scrise), pe parcurs ce vinificația a apărut și s-a răspândit în întreaga lume. În acest caz, cuvee se referă la orice vin roșu care conține mai mult de un soi de struguri negrii în produsul final, deși anumite amestecuri roșii pot avea propria lor denumire ca vinuri varietale..

Pentru o mare parte din istoria vinului european, amestecurile roșii erau de fapt mai frecvente decât soiurile unice, deoarece vinificația era de obicei centrată pe regiune și conținea struguri consolidați în podgoriile dintr-o anumită zonă. Un exemplu celebru al acestei practici este amestecul Bordeaux, care a luat naștere în secolele al XVIII-lea sau al XIX-lea și cuprinde de obicei Cabernet Sauvignon, Merlot și Cabernet Franc.