Prince Stirbey – Dessert Eticheta 1900

92,00 lei

Ȋn 2017, o parte a strugurilor de Tămâioasă Românească din Via Tiberie s-a copt sănătos până la stafidire parțială, acumulând astfel o concentrație de 290 g de zahar pe litru. Fermentarea s-a oprit la un zahăr rezidual de 140 g, rezultând un lichior intens parfumat, cu arome de trandafiri, fructe uscate și miere, care umplu nasul și gura. Concentrația ridicată de zahăr este bine integrată prin aciditatea proaspătă, asigurând un postgust intens și lung.

Vinul poate fi considerat un desert în sine, sau poate fi asociat cu o brânză cu mucegai albastru.

Product Description

Pentru viile din Drăgăşani există documente datate încă din secolele 16 şi 17, în timpul domniei lui Mihai Viteazul care a făcut numeroase donaţii mănăstirilor care aveau în proprietate plantaţii de vie. Înainte de atacul de Phylloxera sortimentele de bază în Drăgăşani erau Crâmpoşie, Braghină şi Gordan la care s-au adăugat Tămâioasă Românească.

Vinurile erau obţinute din struguri culeşi târziu, după o lungă şi uşoară fermentaţie la temperatură joasă şi păstrau caracterul acidulat până la începutul primăverii. Podgoria Drăgăşani nu a rămas ancorată în trecut: soiurile noi introduse, tehnologiile noi de cultură cât şi de vinificaţie au adus-o în prezent la o reputaţie remarcabilă.